Play House

Garden Storage

Completed July 2011

East London

Type: New build storage and children’s playhouse
Client: Private
Contract Value: Undisclosed
Status: Completed July 2011

This is a private commission for a young family who need more storage space for their terraced house in East London. A Small Studio suggested it was a perfect opportunity to build a space that doubles up as a playhouse for the young toddlers. We designed a new-build playhouse and storage shed using permitted development rights. The design is practical and convenient for storage while playful and secretive for the kids. Importantly, it is designed to be flexible; this means that in the future the inner partition can be easily removed and the shed becomes a larger playhouse for the kids or a small home office. This is a great project involving collaboration with a children's illustrator and working closely with a carpenter.